Her vil jeg af og til skrive om det, der optager mig - I will write here, when I have something to share

Birth 2012 og Occupy-bevægelsen


If translated into english, it will appear below the danish text.


1. nov. 2011

For nogen måneder siden blev jeg bekendt med en amerikansk kvinde - Barbara Marx Hubbard.


Hun har i årevis haft en vision om planeten Jorden og menneskenes udvikling, og skabt en bevægelse, som hun kalder Conscious Evolution, og hvor hun arbejder med en ny vinkel, som hun kalder Birth 2012.


Datoen 21.dec.2012 er ifølge den gamle Maya kulturs kalender afslutningen på en periode i Jordens udvikling og dette har hos nogen skabt en skrækscenario om undergang mm., men Barbara Marx Hubbard har valgt at se den 22.dec.2012 som en NY BEGYNDELSE: Birth 2012, hvilket jo må siges at være en positiv indgangsvinkel til sagen.


Hun har lanceret Birth 2012 på sin hjemmeside og har på nuvæerende tidspunkt kontakt med tusindvis af mennesker over hele verden, hvilket man kan overbevise sig om ved at lytte til de telefonmøder hun har holdt - senest den 15. oktober, Onenessday og den 24. oktober.


Telefonmøderne er arrangeret af The Shift Network og der er mange veluddannede mennesker, videnskabsmænd og kvinder, forfattere, spirituelle lærere m.fl. med i disse møder. Går man ind på enten The Shift Network eller Barbara Marx Hubbards hjemmesider, kan man få adgang til at downloade samtalerne.


I stedet for at fokusere på alt det negative ved vores systemer - regeringer, finansielle verden, sundhedssystmer mm. vælger de at komme med bud på, hvad de ønsker og hvordan vi kan opnå de forandringer, der er nødvendige.


Det vi alle ønsker er naturligvis en verden uden krig, en verden, hvor vi sørger for hinanden, hvor pengegrådighed bliver udskiftet med et ønske om at dele rescourcerne, som der iøvrigt gang på gang bliver gjort opmærksom på er rigeligt af. Det, der mangler, er viljen til at dele.


Da jeg en lørdag for nylig tog ind på Rådhuspladsen i København for at se, hvad Occupy Denmark bevøgelsen er for en størrelse, kunne jeg - efter at have lyttet til nogen talere - bl.a. Tor Nørretranders, se, at det i bund og grund er de samme tanker, som Barbara m.fl. har, der er grundlaget for denne bevægelse.


Jeg blev derfor klar over, at når jeg blev rørt til tårer ved at lytte til BMH's samtaler på nettet, så var det er tegn på, at jeg i min sjæl følte, at jeg måtte yde et bidrag til Occupy-bevægelsen. Om det bidrag skal være mere end generel støtte, ved jeg ikke. Tiden vil vise det.


Det har senere vist sig, at BMH og andre af hendes meningsfæller fuldt ud støtter denne folkelige opstand mod de tilstande, der hersker over hele verden.


Her er nogen af tankerne:


- Vi kan ikke leve med, at de store/rige virksomheder og deres lobbyister har lov til at påvirke vores lovgivende forsamlinger


- Vi kan ikke leve med, at de positiske partier modtager store pengesummer og således bliver stærkt afhængige af disse


- Vi kan ikke leve med at stærke kræfter igangsætter krige for at holde våbenindustrien i live og tjene milliarder på det


- Vi kan ikke leve med, at utallige mennesker dør af sult, når der findes rigelig med mad i verden


Vi kan ikke leve med, at vores planet bliver udplyndret på grund af uvilje til at gøre det, der er rigtigt for klima, dyrenes velværd og i sidste instans VORES OG VORES BØRNS VELFÆRD.


Men at råbe og skrige mod de rige og dem der sidder på magten idag, hjælper os ikke. Jo mere vi fokuserer på og taler om det, vi ikke ønsker des mere energi og større succes får de. Vi skal sende vores energi til det, vi ønsker.


Det er en Universel Lov, at det vi giver vores energi til - det være sig det gode eller det mindre gode - er det, der vinder frem.


Vi må sætte os sammen i større eller mindre grupper - på tværs af fag- og interessegrupper - og tale om, hvordan vi ønsker vores verden og vores liv skal se ud. Give udtryk for det og finde frem til de mest hensigtmæssige måder at nå dem på.


Der skal et folkeligt oprør til. Og det har Occupy-bevægelsen sat igang med deres IKKE VOLD demonstrationer.


Det er vigtig at mange flere støtter op.


Det var alt for idag. Vi høres ved.